Een instructeur vertelt over zichzelf

Marloes Siccama

Instructeur Buddy Basis Plus, assistent-instructeur Basiscursus "Samenwerken"

Opleiding:
Kynologisch Instructeur I en II, Workshop Ras en Gedrag.

Eigen hond:
Labrador Retriever Finn

Hoe ik ben gekomen waar ik nu ben

Een stuiterballetje…Finn

Na een aantal jaren geen hond te hebben gehad, wilde ik toch wel erg graag weer een viervoeter. Als ik een hond zie dan word ik namelijk blij!Niet iedereen in het huishouden was even enthousiast, maar ik zette door en wat kregen we in mei 2015…. een behoorlijk stuiterballetje! Gelukkig had ik me al aangemeld voor de puppycursus!

ED en zo…

Finn bleek niet alleen een stuiterbal, maar ook gewrichtstechnisch behoorlijk mislukt. Al na 3 maanden kreeg hij last van zijn rechter ellebooggewricht; met 7 maanden een ED operatie. Ik ging zo goed mogelijk door met gehoorzaamheidstrainingen: met beleid samen bezig zijn. Later lagen zijn knieschijven er regelmatig uit: nog minder mobiliteit. Best lastig met zo’n drukke hond die binnen niet alleen los vertrouwd was en buiten alles en iedereen leuk en aardig vond: een grote mond,klein hartje.


Rustig blijven en bijleren

Door zelf vooral rustig te blijven en door te zetten met trainen en consequent zijn, begon het kwartje te vallen bij Finn. Nu, na ruim 3 jaar is het nog steeds een druktemaker, lijken z’n gewrichten stabiel en is het ook een enorme lieverd zonder een greintje kwaad: mijn hond, mijn vriendje!

Ik kreeg steeds meer interesse in hondengedrag, hondentaal, en hoe honden te trainen; naar de Martin Gaus Academie dus. Van Garry mocht ik ervaring op doen door als assistent mee te draaien in de basiscursus en sinds enige tijd train ik de Buddy Basis Plus. Ik leer zelf nog steeds en help graag anderen te leren.

In relatief korte tijd groei zien bij baas en hond, dat maakt het werken bij Buddy zo leuk!

Meer weten over