Begeleiding aan huis

Privélessen, zowel voor pups als volwassen honden

Steeds vaker worden we gevraagd om privélessen aan huis te geven. Zowel door mensen met een pup, als mensen met een nieuwe volwassen hond, zelfs door mensen die hun hond al jaren hebben. Dat is niet zo gek, er zitten namelijk een hoop voordelen aan.

Klik hier voor de prijzen.

  • U en uw hond kunnen zich in een vertrouwde omgeving beter concentreren. Er is geen afleiding van andere mensen en andere (vreemde) honden.
  • Normaal laat u uw hond ook niet uit op een trainingsveld, dus oefenen we in de dagelijkse praktijk; thuis, op straat, in het park, daar waar u regelmatig met uw hond zult zijn.
  • U raakt niet geïntimideerd door de voortgang van medecursisten. Elke hond (en cursist!) leert in zijn eigen tempo.
  • U hoeft niet op uw beurt te wachten en kunt vragen meteen stellen.
  • U hebt minder lessen nodig, omdat we gericht kijken naar wat u zou willen trainen met uw hond. Wilt u dat hij niet opspringt, altijd bij u komt wanneer u hem roept, of dat hij netjes aan de lijn loopt? We trainen precies dat, waar u tegenaan loopt.
  • Uw hond interactie laten hebben met andere honden kan best spannend zijn. Vooral als u een pup hebt. Hondentaal komt volop aan de orde, u leert dat in de praktijk.
  • Hebt u kinderen thuis? Zij zijn van harte welkom bij de training.
  • Gebruikt u een rolstoel, bent u slecht ter been, slechtziend of om een andere reden aan huis gebonden, u kunt de cursus in uw eigen, veilige omgeving volgen.
  • Vertoont uw hond probleemgedrag? Een uitvallende of zeer angstige hond is erg gebaat bij trainen in een vertrouwde omgeving.

Maar zijn er dan geen nadelen aan privélessen?

Het kan natuurlijk zijn dat u de gezelligheid van een groepsles mist, en het contact met andere hondeneigenaren. Het kan erg verhelderend zijn om ervaringen uit te wisselen. Bovendien kunnen we gebruik maken van attributen op de hondenschool. Daarnaast kan uw hond zijn sociale vaardigheden trainen met andere honden.

Traint u individueel en kent u geen mensen met pups, maar wilt u uw pupje wel eens met andere pups laten spelen, dan kun u natuurlijk eens een afspraak maken om te langs te komen bij een groeps-puppyles.
Let wel: pups hoéven niet met elkaar te spelen, om op te kunnen groeien tot evenwichtige en sociale honden!

En dan speelt er nog iets mee. Wilt u echt dat uw pup leert dat andere pups veel leuker zijn u? U wilt toch liever dat uw pup leert dat ú het leukste in de wereld bent? Dat hij op ú moet letten en naar u moet luisteren, dat ú zijn ‘held’ bent? Dat bereikt u niet door uw pup heel veel met andere pups te laten spelen, maar vooral door zelf met hem te spelen en te trainen. Uw pup zal het heerlijk vinden!

Probleemgedrag

Uw hond ’s morgens om 6.00 uitlaten om maar geen mensen tegen te komen.
De lijn snel aan een boom vastbinden zodra u een hond tegenkomt.
Geen bezoek meer ontvangen omdat de hond vreselijk opspringt.
Niet in de buurt van de voerbak durven komen als de hond eten krijgt.
Klachten van de buren omdat de hond zo blaft.
Slecht of niet komen als u hem roept.
Trekken aan de lijn.
Herkent u dit?

Bij probleemgedrag kunt u dus denken aan (angst)agressie, uitvallen aan de lijn, uitvallen naar mensen, voernijd, slopen, niet alleen kunnen zijn, etc.
Er zijn weinig hondenschooleigenaren (en instructeurs) die niet ooit begonnen zijn met hun eigen probleemhond. Wij zijn dus niet zo snel geschokt.

Veel probleemgedag veroorzaakt stress. Niet alleen bij de eigenaar, maar ook bij de hond zelf! Vaak kan dit gedrag door training omgebogen worden naar gewenst gedrag.
Lukt dat niet, dan kan door handig managen het leven voor eigenaar en hond een stuk gemakkelijker worden. Ook daar helpen we graag mee.