Huisregels

Om alles ordelijk te laten verlopen hebben wij de volgende huisregels:

 1. Uw hond dient bij aanvang van een cursus alle entingen te hebben gehad. Controle vindt plaats via het inentingsboekje.
 2. U dient ongeveer 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Zo kunt, indien nodig, de hond ook nog even uitlaten. Voor het betreden van het terrein is het raadzaam om de hond even uit te laten op het terrein naast de school. Mocht er toch onverhoopt een ongelukje gebeuren, dan willen wij u vriendelijk vragen dat op te ruimen! Zorg er verder voor dat uw hond niet overal tegen aan plast.
 3. Om op de juiste wijze de oefeningen uit te voeren moet de riem ten minste 1.80 meter lang zijn. Een rolband kan tijdens de lessen niet gebruikt worden.
 4. Honden mogen niet spelen of in contact met elkaar komen op het trainingsterrein.
 5. U dient zelf beloningkoekjes mee te nemen voor uw hond of iets anders lekkers, waar uw hond graag voor wil werken.
 6. Zorg er voor dat uw hond een paar uur voor de training niet gegeten heeft.
 7. Tijdens de theorielessen zijn geen honden toegestaan, tenzij anders overeengekomen.
 8. Tijdens de lessen wordt er tijdens de praktijklessen niet gerookt. Met ingang van 1 januari 2008 mag er in het gehele schoolgebouw niet meer gerookt worden.
 9. Het is raadzaam om te zorgen voor goede functionele kleding. (bijvoorbeeld geen lange jassen) Draag goede schoenen waar u stevig op kunt staan en eventueel bij slecht weer laarzen en regenkleding
 10. De hond dient een goed passende halsband en/of een Follow Me / Gentle Leader te dragen. Het gebruik van een slipketting, halfslipketting, prikband is ten strengste verboden!!
 11. Indien u verhinderd bent, dient u zich af te melden bij uw instructeur, telefoon: 06-34453110 dan wel via de email: info@hondenschoolbuddy.nl.
 12. Raadpleeg met een zekere regelmaat uw e-mail/whatsapp/sms met betrekking tot door uw instructeur verstrekte adviezen of in te zetten therapieën. Er kunnen ook mededelingen van de hondenschool bevatten over de eerstvolgende les.
 13. Tijdens de lessen dienen de mobiele telefoons uitgeschakeld (vergadering/stil) te zijn. Mocht u onverhoopt om dringende reden bereikbaar moeten zijn laat dat dan voor elke les weten aan de instructeur.
 14. Zieke honden met bijvoorbeeld diarree, kennelhoest etc. of loopse teven mogen niet deelnemen aan de cursus!! Wij adviseren u dan zonder hond te komen, zodat u thuis wel verder kunt trainen. In overleg kunnen gemiste lessen (eventueel in een volgende basiscursus) worden ingehaald.