Een instructeur van Buddy vertelt over zichzelf

Gerda Metus

Instructeur PSI, Basiscursus 'Leren Samenwerken', BBP, Buddy Vervolg 1

Opleiding:
Diverse workshops en cursussen m.b.t. gehoorzaamheid
(o.a. Gaus-instructeur 1 & 2) en behendigheid (Agility Academy)

Eigen hond:
Australian Shepherd Sem en Zwitserse Witte Herder Chinouck


Hoe ik ben gekomen waar ik nu ben.

Boy
Door mijn eerste hond Boy, een Duitse Herder, kwam ik in aanraking met de Martin Gaus hondenschool. Boy had namelijk nogal wat lastige trekjes, en dan druk ik mij vriendelijk uit.


Les geven
Al snel raakte ik zo geïnteresseerd in hondengedrag, dat ik de opleiding tot instructeur ben gaan volgen bij Martin Gaus in Lelystad. De stap tot daadwerkelijk zelf lesgeven was gezet.

Hondensport

Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in de hondensport; behendigheid, treibball en flyball. Mijn opleiding daarvoor heb ik bij Cynophilia gevolgd.
Met ontzettend veel plezier geef ik elke zaterdag en maandag behendigheid, voor alle honden en niveau's. Bordercollies en Teckels, lang- of kortsnuiten, alle honden vanaf 1 jaar kunnen meedoen, aan een al dan niet aangepast parcours. De honden moeten wel hun BV1-diploma hebben gehaald.

Momenteel doe ik dogfrisbee met Sem, mijn Australian Shepherd en behendigheid met Chinouck, mijn Zwitserse Witte Herder.

Extraatje
Noot van Gerda's collega's: Gerda is een echte keukenprinses. Gelukkig is ze nooit te beroerd om bij elk samenzijn iets lekkers mee te brengen. Dus wanneer we vergaderen genieten we tegelijk van haar hartige taarten, Surinaamse bonensoep, nasi speciaal en wat ze verder ook nog maar bedenkt. Helaas is elke week vergaderen niet echt nodig...

Meer weten over