Een instructeur van Buddy vertelt over zichzelf

Garry Woltjer

Hoofdinstructeur Buddy Basis Plus, Buddy Vervolg 1, 2 en 3, Basiscursus 'Samenwerken'

Opleiding:
Gaus-instructeur 1, 2 & 2a.

Eigen hond:
Mechelse Herder Laska


Hoe ik ben gekomen waar ik nu ben.

Een jaartje oppassen?!

In 1998 kwam ik in contact met een collega die een Mechelse Herder (Pagan) had van anderhalf jaar en voor een jaartje een oppas nodig had. Na zo’n 14 dagen bij ons thuis bleek de lieve Mechelaar toch wat meer in haar mars te hebben dan verwacht. Na wat bijtincidentjes besloot ik de Martin Gaus School in Groningen te bellen. Met name andere honden was een probleem. Thuis de allerliefste hond, buiten behoorlijk agressief naar honden. Ook op school beet ze stevig van zich af.

Verbeteringen

Na ongeveer een jaar was het eindelijk zover dat ik haar los durfde te laten met andere honden. Het ging steeds beter maar ze heeft ze nooit echt leuk gevonden. Voor mij was ze MIJN hond. Na tien jaar (2007) bleek ze een dubbele hernia te hebben die niet operabel was en heb ik haar moeten laten gaan.
Xenna

Ik was en ben nog steeds verknocht aan de Mechelaar en vrij snel na Pagans overlijden kreeg ik mijn eerste Mechelaar pup, Xenna. Wat een belevenis. Was Pagan MIJN hond -je denkt dat het niet kan- ook Xenna is MIJN hond.

Xenna vindt andere honden ook niet altijd leuk, maar past zich wat sneller aan en kan ook heerlijk spelen met andere honden. Een genot om naar te kijken. Ze is best pittig (komt uit een werklijn), maar dat vind ik prettig. Ze is inmiddels ruim 10 jaar oud. Het werd tijd voor een opvolger.
LASKA

Dat is Laska geworden. Beide kunnen het goed met elkaar vinden. In 2019 moest ik Xenna laten inslapen helaas.

Kennis delen

In 2008 ben ik begonnen met de Instructeurs opleiding op de Martin Gaus Academie en heb deze in hetzelfde jaar ook afgerond, inclusief stage bij Martin Gaus in Lelystad. Daarna begon ik met het geven van de Basiscursus "Leren Samenwerken". Daarnaast gaf ik vervolgcursussen en individuele trainingen.

Vanaf 1 april 2015 mag ik me eigenaar noemen van Hondenschool Buddy.

Met evenveel passie en plezier wil ik mijn kennis over honden(gedrag) graag met u delen.

Deze foto is gemaakt bij een bezoek aan wolven in België. Hele schuwe beesten, maar met lekkers waren ze wel te lokken.

Meer weten over